Održana poslednja sednica SO Žitorađa u ovoj godini

Juče je u Žitorađi održana XIII sednica Skupštine opštine, a poslednja za 2021. godinu Sednica je održana u velikoj sali opštinske uprave opštine Žitorađa, a sednicom je predsedavao predsednik Skupštine opštine Žitorađa, Nebojša Stevanović.

Odbornici su raspravljali o 26 taćaka dnevnog reda, među kojima je najviše reči bilo o predloženom budžetu opštine Žitorađa za 2022. godinu i o kadrovskom planu opštinske uprave opštine  Žitorađa. Razmatrani su i izveštaji o realizaciji plana u 2021 godini za JP i JU a bilo je reči i o planu i programu rada Turističke organizacije Žitorađa za 2021. godinu.

Predsednica Skupštine opštine Žitorađa Nebojša Stevanović je za naš portal izjavio:

„Juče smo  održali poslednju 13-tu po redu a 8 sednicu SO u ovoj godini. Imali smo na dnevnom redu ukupno 26 tačaka . Sve su podjednako važne i bitne za rad lokalne samouprave, ali je Odluka o budžetu svakako najvažnija za  funkcionisanje u narednoj budžetskoj godini. Po ovoj Odluci bilo je diskusija, kako od strane odbornika koji pripadaju lokalnoj vlasti, tako i od pripadnika opozicije, ali je ista na kraju usvojena sa ogromnom većinom prisutnih odbornika. Sednica je protekla u korektnoj atmosferi“ kaže Stevanović.

Predsednik SO Žitorađa Nebojša Stevanović

 „Što se tiče ove 2021 godine, želim da istaknem da je Skupština opštine Žitorađa održala ukupno 8 sednica. Usvojeno je niz značajnih odluka , koje su prosleđene izvršnim organima lokalne vlasti na realizaciju. Zbog pandemije virusa, ovo je svakako jedna teška godina za sve . Zahvaljujem se svim odbornicima koji su svojim konstruktivnim delovanjem, tolerantnosti i razumevanjem dali svoj doprinos da lokalna samouprava nesmetano funkcioniše i u ovakvim teškim godinama kao što je ova“, sistako je Stevanović i dodaje:

„Takođe posebnu zahvalnost dugujemo, portalu  regionpress , na profesionalnom i korektnom izveštavanju sa svake od održanih sednica. Izražavamo nadu i uverenje da će naredna godina biti još uspešnija i delotvornija“, zaključio je Stevanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap