Javni poziv za nabavku mašina i opreme u stočarskoj proizvodnji

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisala je javni poziv za nabavku mašina i opreme u biljnoj i stočarskoj proizvodnji za 2022. godinu.

Pravo na podnošenje zahteva za ove podsticaje imaju nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici, privredna društva, zemljoradničke zadruge, srednje škole i naučnoistraživačke organizacije u oblasti poljoprivrede.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari u skladu sa javnim pozivom iznosi 800.000 dinara.

Ukoliko se zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje odnosi na investicije u proizvodnji konzumnih jaja, najviši ukupan iznos podsticaja koje korisnik može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini iznosi 3.000.000 dinara.

Podsticaji se ostvaruju u iznosu od 50 odsto od vrednosti u realizovane prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatnu vrednost, odnosno u iznosu od 65 odsto od vrednosti realizovane prihvatljive investicije na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Zahtevi za podsticaje za nabavku novih mašina i opreme u biljnoj i stočarskoj proizbodnji podnose se od 4. januara do 28. februara 2022. godine.

Bliže informacije o ovim javnim pozivima mogu se dobiti u prostorijama Poljoprivredno stručne i savetodavne službe Prokuplja ili na telefon 027/8100525.

Izvor: Grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap