Prva blokada danas na adminstrativnom prelazu Merdare

Građani i članovi Pokreta ljubav, vera i nada, danas su tačno u podne blokirali administrativni prelaz Merdare.

Predsednik tog pokreta Nemanja Šarović rekao je agenciji Beta da su gradjani blokirali administrativni prelaz Merdare zbog usvajanja zakona o referendumu i eksproprijaciji i dolaska Rio Tinta, „ali i zbog politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića prema Kosovu i Metohiji i sprovodjenja briselskih sporazuma“.

„Albanci prave tzv. Veliku Albaniju, a naša vlast uporno ćuti. Već nedelju dana je prošlo od kada su ukinuti granični prelazi izmedju Albanije i Kosova, dok je na prelazima izmedju Kosova i centralne Srbije napravljena prava granica“, rekao je Šarović.

Dodao je da su gradjani na Merdaru blokirali saobraćaj u oba pravca i da će protesti trajati sve dok Aleksandar Vučić ne ode s vlasti.

Gradjani okupljeni na prelazu Merdare nose transparente na kojima piše „Zemaljsko je za malena carstvo, a nebesko uvek i doveka“, „Mali šengen-Velika Albanija“.

Nakon Merdara građani i aktivisti ovog Pokreta su se zajedno sa Nemanjom Šarovićem predsednikom ovog Pokreta uputili prema Kuršumliji gde su se u selu Kastrat pridužili građanima Kuršumlije koji su u 14 časova blokirali magistralni put u ovom mestu.

Inače, drugu nedelju za redom se održavaju protesti širom Srbije zbog usvajanja Zakona o eksproprijaciji i referendumu.

 

One thought on “Prva blokada danas na adminstrativnom prelazu Merdare

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap