U Blacu održan završni sastanak partnerskog foruma za izradu Plana razvoja opštine Blace

U Blacu u Kulturnom centru „Drainac“ održan završni sastanak Partnerskog foruma Plana razvoja Opštine Blace, u okviru Projekta „Javne i privatne finansije za razvoj – obezbeđivanje održivih lokalnih zajednica unapređivanjem planiranja lokalnog razvoja u Republici Srbiji“.

Partnerskom forumu prisustvovali su:

Panelisti:

*Predsednik opštine Blace Ivan Burgić

*Marija Stojadinović, stručni saradnik na izradi Plana razvoja, SKGO

*Milica Railić, savetnica za planiranje i programsko budžetiranje, SKGO

*Ljubodrag Krasić, Rukovodilac odeljenja za privredu i lokalno ekonomski razvoj i zaštitu životne sredine i koordinator procesa izrade Plana razvoja Opštine Blace

Partneri:

*Direktori javnih ustanova i preduzeća, obrazovne ustanove sa teritorije Opštine Blace, udruženja građana, privrednici, sveštenstvo SPC – Crkvene opštine Blace, mediji, predstavnici Regionalne agencije JUG iz Niša…

Sastanak je uvodnim govorom otvorio Predsednik opštine Blace Ivan Burgić koji se zahvalio panelistima i partnerima na zalaganju na izradi Plana razvoja Opštine Blace, koji se izrađuje za period od 2022-2029. godine i istakao da je cilj lokalne samouprave za izradu Plana razvoja da uključi širok krug predstavnika lokalne zajednice, pre svega privrede, javnih institucija i civilnog sektora, kako bi se sagledala trenutna situacija i definisali prioriteti razvoja Opštine.

Izrada Plana razvoja Opštine Blace realizuje se posredstvom Programa UN za razvoj u Srbiji (UNDP) a finansira se sredstvima slovačke razvojne pomoći (Slovak aid).

Pre početka sastanka koji je trajao oko sat vremena, na kojoj su brojna udruženja i ustanove postavljali pitanja panelistima, Marija Stojadinović (SKGO), svojom prezentacijom predstavila je faze procesa izrade, one koje su završene i one koje slede. Nakon prezentacije do sada urađenog, predstavljen je Nacrt Plana razvoja za planski period od 2022. – 2029. godine.

Izvor: opština Blace

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap