Uskoro besplatan minibus prevoz za žitelje kuršumlijskih sela

Žitelji 479 sela iz 18 opština imaće besplatan prevoz. Komisija za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Republike Srbije danas je završila posao.

Prema rečima Milana Krkobabića, ministra za brigu o selu, minibusevi kupljeni ovim novcem služiće isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko sedište. Kako kaže, sredstva od 120 miliona dinara raspodeljena su na 18 lokalnih samouprava, čime će se doprineti rešavanju problema prevoza u čak 479 sela širom Srbije, a koristiće ga nedeljno čak 17.000-18.000 putnika.

Komisija, na čelu sa predsednikom, dekanom saobraćajnog fakulteta prof. dr Nebojšom Bojovićem i zamenikom, prodekanom za naučno-istraživački rad prof. dr Daliborom Pešićem ocenjivala je 81 pristiglu prijavu koja je ispunila uslove.

U odlučivanju se vodilo računa o najugroženijim područjima Srbije, pa tako 13 od 18 jedinica lokalnih samouprava koje su dobile sredstva pripadaju najnerazvijenijim područjima. Prva na listi je Kuršumlija, a zatim slede Bosilegrad, Trgovište, Crna Trava, Gadžin Han, Lebane i druga. Konkurs je trajao do 3. septembra ove godine, podnosioci prijave na javni konkurs bile su jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Republike Srbije, a maksimalan iznos po jednoj prijavi je sedam miliona dinara.

Izvor: novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap