Promocija opštine Kuršumlija na Sajmu Etno hrane i pića u Beogradu

U Beogradu je održan 15. Sajam Etno hrane i pića, na Beogradskom sajmu. Specifičnost ovogodišnjeg sajma jeste to da će, u organizaciji Kabineta ministra Tončeva, po prvi put zajednički nastupiti predstavnici nedovoljno razvijenih opština koje se uglavnom nalaze u zdravim i ekološki sačuvanim sredinama, među kojima je i Opština Kuršumlija.

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev otvorio je tradicionalni, 15. sajam etno hrane i pića, na kome je od 25. do 28. novembra, više od 300 izlagača predstavilo sve ono po čemu je Srbija u ovoj oblasti poznata širom sveta. Tončev je istakao da su ovi jedinstveni proizvodi, na neki način, i lična karta naše zemlje, naše kulture.

Posetioci sajma su imali priliku da osetite ukuse i mirise domaćih proizvoda iz čitave Srbije, Republike Srpske i Rumunije. Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina.

Cilj je utemeljenje robne marke etno proizvoda, odnosno brendiranje tradicionalnih proizvoda.

Izvor: opština Kuršumlija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap