Znanje je snaga, znanje je moć. Edukacijom do boljih rezultata

Nema rentabilne, produktivne i ekonomski isplatljive poljoprivredne proizvodnje bez primene novih tehnologija i znanja.

Da bi se stekla nova znanja u narednom periodu biće organizovana razna predavanja, tribine i radionice za poljoprivrednike na teritoriji svih lokalnih samouprava Topličkog okruga“, izjavio je savetodavac u Poljoprivredno stručnoj i savetodavnoj službi (PSSS) Prokuplja Igor Petrović.

Prema njegovim rečima u prvih deset ovogodišnjih meseci savetodavci su poljoprivrednicima Prokuplja, Blaca, Kuršumlije i Žitorađa održali 80 predavanja, 75 tribina i 60 radionica, na kojima se govorilo u najnovijih dostignućima iz oblasti stočarstva, voćarstva, vinogradarstva, ratarstva, zaštiti bilja i drugim aktuelnim temama.

Petrović je naglasio da se na predavanjima, tribinama i radionicama govorilo i o mnogobrojnim merama koje Ministarstvo poljoprivrede i lokalne samouprave preduzimaju u cilju razvoja i unapređenja poljoprivredne proizvodnje.

Ono što je posebno važno naglasiti je to što je na ovogodišnjim edukacijama bio prisutan veliki broj mladih koji žele da se bave različitim granama poljoprivrede“, kaže on i dodaje da je, zavisno od epidemiološke situacije, i ove godine planirano organizovanje tradicionalne zimske škole za poljoprivrednike sredinom decembra.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap