Opština Kuršumlija članica druge Turističke regije u Srbiji

U skladu sa Nacionalnom strategijom razvoja turizma za period do 2025. godine, formirana je druga Turistička regija u Republici Srbiji i to Turistička organizacija regije Kopaonik. Regiju čini šest opština potkopaoničke regije: Raška, Vrnjačka Banja, Brus, Aleksandrovac, Blace i Kuršumlija.

U četvrtak, 18. novembra u okviru radne posete Lukovskoj Banji, održan je radni sastanak na kom su prisustvovali predstavnici gradova i opština osnivača Turističke organizacije regije Kopaonik,  i izneli svoje planove i predloge promocije i način funkcionisanja u narednom periodu. , ali i realizacije brojnih projekata.

U ime Opštine Kuršumlija članovima Turističke organizacije regije Kopaonik se obratio Predsednik Opštine Kuršumlija, Vojimir Čarapić, koji je istakao da ga raduje činjenica da u okviru Turističke organizacije regije Kopaonik važnu ulogu ima i Opština Kuršumlija, s obzirom na značajan turistički promet koji ostvaruju naše banje i spomenik prirode Đavolja varoš, kao i Prve zadužbine Stefana Nemanje koji su značajni nosioci kulturno –istorijskog turizma.

U prilog tome govori i činjenica da je Opština Kuršumlija od avgusta meseca ove godine i zvanično dobila kategoriju turističkog mesta, tako da turizam iz godine u godinu, predstavlja važnu privrednu granu naše opštine.

Predsednik Opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić izrazio je veliko zadovoljstvo zbog formiranja TO regije Kopaonik, i mogućnosti da zajedno sa našim prijateljima iz Vrnjačke banje, Raške, Brusa, Aleksandrovca i Blaca u nastupajućem periodu, aktivno radimo na unapređenju razvoja turizma Regije Kopaonik, kako na domaćem ali i inostranom tržištu.

Predstavnici TORK-a zajedno sa domaćinima iz Opštine Kuršumlija obišli su nedavno otvoren hotel „Bela Jela“ u Lukovsoj banji, koji je u kategoriji 4*, i raspolaže sa kapacitetom od oko 200 ležajeva.

Za sve članove Regije značaj je isti, što garantuje kvalitetnu saradnju i popularizaciju turizma, jer su regionalna povezivanja najbolji put da se iskoriste svi turistički potencijali naše zemlje.

Turistička organizacija regije Kopaonik objedinjuje ponudu planinskog, banjskog, vinskog i kulturno-istorijskog turizma.

Kopaonik, Vrnjačka, Lukovska i Prolom Banja, Aleksandrovačka župa, srednjovekovni manastiri, Đavolja Varoš. Jedinstvenom ponudom ubuduće bi turiste trebalo da privlači novoosnovana regionalna turistička organizacija.

Izvor: opština Kuršumlija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap