Održana 7. sednica Skupštine opštine Kuršumlija

U petak 19. novembra održana je sedma sednica Skupštine opštine Kuršumlija u 2021. godini kojom je predsedavao Slavimir Mihajlović.

Najvažnija tačka dnevnog reda odnosila se na razmatranje Izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu opštine Kuršumlija za period januar – septembar 2021. godine, o kojoj je detaljno govorio pomoćnik predsednika opštine  Nebojša Jović.

U nastavku sednice odbornici su detaljno diskutovali o Informaciji o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa javnih preduzeća, društva kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje Zakon o javnim preduzećima a čiji je osnivač opština Kuršumlija, za period od 01.01.2021. do 30.09.2021. godine. Usvojen je i predlog Odluke o utvrđivanju prava korišćenja zgrade za sport i fizičku kulturu, kao i predlog Odluke o dodeljivanju isključivog prava javnim preduzećima kojima je osnivač Opština Kuršumlija.

Na pomenutoj sednici većinom glasova usvojen je i predlog Odluke o davanju saglasnosti na konverziju potraživanja opštine Kuršumlija u udeo Opštine Kuršumlija u kapitalu subjekta privatizacije Simpo Šik d.o.o. Kuršumlija, kao i predlog Odluke o stavljanju van snage Odluke o izradi PDR Kuršumlija na prostoru kompleksa Stara kasarna.

Odbornici Skupštine opštine Kuršumlija jednoglasno su usvojili Rešenje o utvrđivanju prestanka mandata vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća za obavljanje komunalne delatnosti „Toplica“ Kuršumlija, Drašku Gvozdenoviću, zbog isteka perioda na koji je imenovan, dok je  Mladen Gilić diplomirani inženjer građevinarstva iz Kuršumlije imenovan za direktora ovog preduzeća.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap