Produžen rok za program „Moja prva plata“

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) je informisali poslodavce iz privatnog i javnog sektora, koji učestvuju u programu „Moja prva plata“ da do 30. novembra 2021. godine imaju rok da naprave konačan izbor kandidata.

Ovo znači da je rok za povezivanje kroz treću fazu tog programa, koji je za poslodavce iz privatnog sektora otpočeo 1. novembra, produžen do kraja ovog meseca.

Do tada traje i rok za poslodavce iz javnog sektora koji su sa izborom krenuli nešto kasnije 16. novembra.

Kako su saopštili iz NSZ nakon toga u roku od 15 dana od dana završetka izbora kandidata, biće formirane konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima, što će biti istaknuto na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

U četvrtoj fazi realizacije tog programa, potpisivaće se trojni ugovor između NSZ, poslodavca i izabranog kandidata, dok će sprovođenje programa početi u roku od 15 dana od dana formiranja konačne izborne liste.

Na osnovu Uredbe o programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plataˮ, NSZ je 20. avgusta ove godine raspisala Javni poziv za program koji mladima bez radnog iskustva omogućava da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavaca, steknu znanja, veštine i kompetencije za rad i tako povećaju mogućnosti za zapošljavanje.

Planirano je uključivanje do 10.000 mladih do 30 godina, sa srednjim i visokim obrazovanjem, koji su bez radnog iskustva ili sa radnim iskustvom kraćim od šest meseci stečenim na poslovima u okviru nivoa obrazovanja sa kojim konkurišu, a nalaze se na evidenciji nezaposlenih NSZ.

Program „Moja prva plataˮ se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od devet meseci, tokom kojih NSZ mladima sa srednjim obrazovanjem isplaćuje mesečnu novčanu naknadu od 22.000 dinara, a mladima sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara.

Izvor: Grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap