Pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiji Aleksandra Čamagić posetila Žitorađu

Pomoćnica ministra u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju, Aleksandra Čamagić, boravila je danas u radnoj poseti opštini Žitorađa.

Tema razgovora pomoćnice ministra Aleksandre Čamagić i predsednika opštine Žitorađa, Ivana Stanojevića, bila je pronalazak sistemskih rešenja kako pomoći mladim porodicama, o merama povećanja nataliteta i zadržavanju mladih u malim sredinama.

Po rečima pomoćnice Čamagić zadatak ministarstva je da nakon ovih obilaska lokalnih samouprava donese set mera i isplaniraju projekte kojima će doprineti poboljšanju demografske strukture u lokalnim samoupravama.

Pomoćnica ministra Aleksandra Čamagić je, povodom posete Opštini Žitorađa, izjavila:

„Sama činjenica da je po prvi putu u okviru Vlade Srbije formirano Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju dovoljno govori o tome koliko je ovo u stvari važno pitanje za celu državu. Na žalost, demografska slika ni u Žitorađi, kao i u većini gradova i opština u Srbiji nije sjajna. Dodala je da su te opštine dodatno izložene problemu odlaska mladih u države EU,  zbog bolje plaćenih poslova. Ona je posebno naglasila da su prošle godine oborena dva crna rekorda u Srbiji – rođeno je najmanje beba i umrlo najviše ljudi.

Predsednik opštine Žitorađa Stanojević izjavio je, “Na svima nama, kako na lokalnoj vlasti tako i na Republičkoj vlasti, jeste da tim malim koracima, davanjima i pomoćima, koja nekada i ne moraju da bude finansijske, učinimo svako od naših mesta boljim ambijentom za život i zasnivanje porodice. Sigurno je da ćemo imati nesebičnu podršku Ministarstva za sve buduće projekte. Nadam se da ćemo u narednim godinama moći da se pohvalimo povećanjem broja stanovništva naše opštine.“

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap