Grad Prokuplje povećao sredstva za posticaj poljoprivrede

Zbog izuzetno velikog interesovanja rebelansom budžeta povećana su sredstva za sprovođenje Programa podrške poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Grada Prokuplja za 2021. godinu. Ukupna sredstva za sprovođenje ovog Programa za ovu godinu sada iznose 6.500.000,00 dinara.

„Interesovanje poljoprivrednika, a to se posebno odnosi na mlade poljoprivrednike starosti do 40 godina, za dodelu ovogodišnjih podsticajnihs redstava namenjeni poljoprivredi nadmašilo je sva naša očekivanja. To je osnovni razlog zašto su planirana sredstva od 5.000.000,00  dinara povećana za dodatnih 1.500.000,00 dinara“, izjavio je član gradskog veća zadužen za poljoprivredu Dejan Tonić i dodao da je najveći deo sredstava već isplaćen poljoprivrednicima koji su konkurisali i ispunjavali uslove za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava.

Veliko interesovanje, a to se posebno odnosi na mlade, i povećanje budžetskih sredstava pokazatelj je da su prokupački poljoprivrednici zainteresdovani za razvoj i unapređenje svojih poljoprivrednih gazdinstava.

Znajući da se veliki broj Prokupčana bavi poljoprivredom i da je ovo poljoprivredni kraj, rukovodstvo lokalne samouprave svojim odgovornim i svakodnevnim radom nastoji da unapredi i razvije poljoprivredu, kao izuzetno važnu granu privrede“, rekao je on.

Prema njegovim rečima poljoprivrednicima koji su konkurisali i ispunjavaju uslove konkrusa, a do sada nisu dobili podsticajna sredstva, ista će biti uplaćena nakon 10. novembra.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap