Put preko Radana sve izvesniji, odobrena sredstva uskro počinje gradnja

Juče je u Vladi Srbije održan konstitutivni sastanak Međuresorne radnu grupu za uređenje i razvoj Južne Srbije.

Radna grupa baviće se razvojem Južne Srbije, sa zadatkom praćenja, koordinacije i sprovođenja monitoringa aktivnosti nadležnih institucija iz oblasti turizma, životne sredine i infrastrukture.

Izgradnja puta preko Radan planine biće prva od aktivnosti, obzirom da će povezati Jablanički i Toplički ogrug, a samim tim i Caričin grad, Sijarinsku Banju, Prolom Banju, Đavolju Varoš, Kuršumlijsku i Lukovsku Banju, kao i arheološko nalazište Pločnik. Osim povezivanja banja na ovom području sa lokalitetom Caričin Grad i Đavoljom varoši, ovaj putni pravac omogućiće i razvoj seoskog turizma.

Put preko Radan planine u dužini od 26,5 kilometara ide u predlog budžeta Vlade Republike Srbije za 2022. godinu a radovi će krenuti u idućoj godini.

Jučerašnjoj sednici u Vladi Srbije prisustvovali su i načelnik Jablaničkog upravnog okruga, direktor Regionalne privredne komore Leskovac, predstavnici gradova Leskovac i Prokuplje i opština Medveđa, Kuršumlija, Lebane i Bojnik.

Kako je ranije najavljeno projat je završen, koji je uradilo preduzeće Putevi Srbije, i u planu je asfaltiranje 26 kilometara puta, a očekuje se i završetak izrade drugog projekta koji će obuhvatiti 4,7 kilometara čime će biti povezana deonica od Begovića groba do Gajtanskih vrata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap