Ona vlada već 101 godinu. Ta mala crna haljina

Šta je ono što vas prvo asocira na Coco Chanel? Ovo je pitanje na koje zna odgovor svaka žena.

Ta crna mala haljina koja je davne 1920. godine izazvala opštu revoluciju u modnoj industriji i zavladala čitavim svetom.

Vanvremenski model koji nikada nije stavljen u zaborav i koliko god da se svet menja, dolaze nove generacije sa  novim stilovima, ona je i dalje tu prisutna…ta mala crna haljina, tako jednostavna, a ume toliko da zakomplikuje zivot.

Coco Chanel je sa svojim mnogim hrabrim koracima u svetu mode izazvala burne reakcije, ali ono što nije sigurno očekivala da tako sasvim jednostavna haljina na oko posmatrača toliko traje i bude najpoželjniji komad odeće u garderoberu svake žene.

Možda će neko da kaže da sa takvim tipom haljne nismo autentične, da smo samo kopija i da sve ličimo jedna na drugu, ali ja se ne slažem sa tim stavom, smatram da je svaka od nas posebna ma šta god nosila na sebi, a da ta haljina omogućava svakoj ženi bez obzira na materijalno stanje, probleme i muke koje nosi da bude elegantna, slobodna, svoja i hrabra.

Merlin Monro je govorila da žena u pravim cipelama može da zavlada svetom, dodala bih na to da je potrebna i crna mala haljina koja nije samo parče materijala nego je za mene i simbol ženske emancipacije i ulazak u svet muskaraca kao ravnopravni član.

Možda želimo i da vladamo, ali pre svega želimo poštovanje, pažnju i podršku!

Autor: Milena Prgomelja

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap