Radnici Elektrodistribucije u Prokuplju dobrovoljno dali krv

Da radnici Elektrodistribucije rade odgovoran posao u interesu svih meštana Prokuplja svima je poznato. Usled  elementarnih nepogoda, kao što su ledene kiše, veliki nanosi snega, poplave, kada dolazi do prestanka snabdevanja električnom energijom, oni odmah izlaze na teren i ulažu dodatne napore kako bi se otklonili kvarovi.

Osim svakodnevnih poslova, zaposleni u Elektrodistribiciji Prokuplja već dugi niz godina svojim dobrovoljnim davanjem krvi pokazuju svoju humanost na delu.

Poverenik Crvenog krsta (CK) u Elektrodistribuciji Goran Stanković rekao je da su oni u prokupačkom pogonu u protekla dva dana organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi.

„Znajući da je u zdravstvenim ustanovama nestašica skoro svih grupa krvi naši radnici su, po ko zna koji put, pokazali svoju humanost na delu. Tokom dvodnevne akcije prikupljeno je 58 jedinica krvi, izjavio je Stanković i dodao da je i ova akcija, kao i sve predhodne“, organizovana uz pomoć Crvenog krsta Prokuplja.

Sekretar CK Prokuplja Dragan Subotić ističe da se akcija dobrovoljnog davanja krvi za zaposlene u Elektrodistribuciji organizuje dva puta godišnje.

-Svaka jedinica krvi je dragocena i spašava nečiji život. To je naročito sada značajno zbog epidemiološke situacije izazvane Kovidom 19. Zbog toga se zahvaljujem svim dobrovoljnim davaocima krvi, a samim tim i radnicima Elektrodistribucije koji daju svoju dragocenu tečnost, rekao je on i dodao da i pripadnici Policijske uprave u Prokuplju dobrovoljno daju krv u akcijama koje organizuje prokupački Crveni krst.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap