Prokuplje dobija tri nova dečija igrališta

Zahvaljujući Gradu Prokuplju, najmlađi Prokupčani će do kraja godine imati tri potpuno nova igrališta, na kojima će, u zdravom okruženju, provoditi svoje slobodno vreme.

–Sva dosadašnja igrališta, pre njihovog obnavljanja bila su neuređena i nebezbedna i iz tih razloga nisu mogla da se koriste. Prokupačka lokalna samouprava se trudi da svojim najmlađim sugrađanima obezbedi moderna igrališta, koja će prvo biti bezbedna za njihov boravak i igru na njima, rekao je pomoćnik gradonačelnika Prokuplja Bratislav Dunjić.

–Prvo igralište, na kome se trenutno radi, nalazi se pored Osnovne škole „9. oktobar“, drugo će biti u Kajmakčalanskoj ulici, a treće u dvorištu Predškolske ustanove „Neven“ , tačnije objekta „Radost“. Za uređenje i opremanje igrališta u ulici Veljka Milankovića Vuka u naselju Sokićev bulevar do kraja godine će biti raspisan tender, istakao je Dunjić i naglasio da je značaj dečijih igrališta višestruk.

Pored zabave koju deca imaju na igralištima, u današnje vreme kada se mališani malo kreću, fizička aktivnost na igralištima ima ogroman značaj za pravilan razvoj deteta. Dečija igrališta su neophodan segment svake urbane sredine i zajednice, jer pružaju deci uslove za zdrav razvoj kroz igru, zabavu i druženje sa vršnjacima.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap