Sve prokupačke osnovne i srednje škole ponovo u „zelenoj zoni“

Sve prokupačke osnovne i srednje škole od ponedeljka su ponovo u „zelenoj zoni“, što znači da su svi prokupački đaci u školskim klupama i da slušaju redovnu nastavu na časovima u trajanju od 45 minuta, izjavila je Katarina Veljović član Gradskog Veća zadužena za obrazovanje.

Prema njenim rečima ova odluka je doneta zbog bolje epidemiološke situacije u Prokuplju, posebno meću školskom decom, kod kojih trenutno među đacima nema  pozitivnih na korona virus,  pa je odlučeno da i osnovci i srednjoškolci u svim školama na području grada Prokuplja i u kompletnom odeljenjskom sastavu nastave redovno da idu u školu.

Kako je naglasila Katarina Veljović, u školama se situacija sa brojem zaraženih stalno prati, od strane Instituta za javno zdravlje „Batut“ i Ministarstva prosvete Republike Srbije, pa će se na osnovu tih podataka i nastava u školi organizovati i ako bude potrebno menjati način rada i praćenje nastave.

Veljovićeva je izrazila nadu da će situacija sa korona virusom dozvoliti da deca i nadalje na ovaj način pohađaju nastavu, jer se na taj način najbolje i najbrže usvaja znanje.
Da podsetimo da su do nedavno, zbog povećanog broja inficiranih korona virusom među školskom decom, sve prokupačke srednje škole radile po kombinovanom modelu nastave, odnosno da su đaci slušali nastavu u učionicama po grupama.

Ove školske godine Ministarstvo prosvete Republike Srbije je odlučilo da se zbog pandemije korona virusa a kako bi zaštitili školsku decu, nastava u Srbiji odvija po sistemu takozvanog „semafora“, odnosno da tamo gde je situacija sa virusom povoljna škole budu u „zelenoj zoni“ i nastavu organizuju neposredno sa časovima u trajanju od 45 minuta i časovima fizičkog u salama, naravno uz  poštovanje svih zaštitnih epidemioloških mera.

Za škole u „žutoj zoni“ koje imaju izvestan broj inficiranih koronom među đacima, nastava se odvija kombinovano – onlajn i u učionicama, tako što su đaci jedan dan u školi, a jedan dan časove prate od kuće, dok u školama gde je veliki broj inficirane dece korona virusom važi „crvena zona“ koja predviđa isključivo onlajn nastavu.

Izvor; grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap