Poljoprivredna škola „Radoš Jovanović Selja“ u Prokuplju obeležila godišnjicu postojanja i rada

Zaposleni u Poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović Selja“ u Prokuplju, uz primenu svih epidemioloških mera, obeležili su godišnjicu postojanja i rada svoje vaspitno obrazovne ustanove.

U 16 odeljenja nastavu u školi, koja je sa radom počela 10. oktobra 1927. godine, trenutno pohađa 332 đaka.

U svom dosadašnjem radu diplomu škole steklo je više hiljada đaka koji su dali ogroman doprinos u razvoju i unapređenju poljoprivrede, ne samo u Toplici, nego i u drugim krajevima Srbije.

–Nastojeći da učenici steknu savremena i najnovija znanja iz različitih oblasti poljoprivrede ove godine smo uz pomoć Evropske unije naš vozni i mašinski park obogatili najsavremenijim poljoprivrednim mašinama. Isto tako, opremili smo i kabinet za izvođenje nastave učenika koji se školuju za sticanje znanja za zanimanje rukovalac mehaničar poljoprivredne tehnike, rekli su nam u ovoj školi.

Poseban akcenat u radu sa đacima dat je praktičnom delu nastave, koja se najvećim delom izvodi na školskoj ekonomiji. Znanja stečena u učionicama i kabinetima srednjoškolci dopunjuju i primenjuju u voćnjacima škole, farmi koka nosilja, parcelama koje se nalaze pod ratarskim kulturama i posetama firmama i uglednim poljoprivrednim gazdinstvima.

–Znajući da se porodice naših đaka najvećim delom bave poljoprivrednom proizvodnjom, nastojimo da učenici svoja znanja o najnovijim tehnologijama i dostignućima primene na svojim porodičnim gazdinstvima kako bi imali produktivnu i kvalitetnu proizvodnju koja je ekonomski isplatljiva, rečeno nam je u Poljoprivrednoj školi.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap