Dečja nedelja obeležena u Medvedji

Dečja nedelja ove godine obeležava se pod sloganom „Dete je dete, da ga volite i razumete“, a inspiracija su stihovi pesme Dete, našeg velikog pesnika za decu Ljubivoja Ršumovića.
Dečja nedelja je najveća nacionalna manifestacija za decu, koja se svakog oktobra održava u cilju ujedinjenja svih društvenih aktera, sa ciljem kontinuiniranog poboljšanja položaja deteta.
Ona je i prilika da se ukaže na postignuto, ali i na nedostajuće u oblasti promocije i zaštite dečjih prava u Republici Srbiji.
Obeležavanje manifestacije na nivou lokalne samouprave opštine Medveđa otvorena je prijemom mališana predškolske ustanove u zgradi opštine Medveđa.
U toku Dečje nedelje, aktivnosti oko obeležavanja imale su sve osnovne škole na teritoriji opštine Medveđa, kao i vrtići na terenu u vidu maskenbala i sportskih igara. Deca su posetila ustanove kulture, a predškolci su dobili i besplatno učlanjenje u Opštinskoj biblioteci „Petar Petrović Njegoš“. Deca pripremnih grupa, posetu MUP-u Medveđe će pamtiti po predavanju na temu „Bezbednost dece u saobraćaju“.
Prilikom posete lokalnoj samoupravi opštine Medveđa, predsednik opštine, dr Nebojša Arsić je uz darivanje prigodnih poklona poželeo mališanima srećno detinjstvo i napomenuo da će uskoro biti kompletno rekostruisana ustanova Predškolske ustanove „Mladost“ i da će deca boraviti u mnogo boljim uslovima.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap