Stipendija „Nada Obradović“ za studente prve godine Poljoprivrednog i Veterinarskog fakulteta

Dobra saradnja Fondacije „Ana i Vlade Divac“ i Grada Prokuplja do sada je rezultirala stipendiranjima mnogih mladih poljoprivrednih proizvođača, učenika poljoprivrednih škola i fakulteta iz prokupačkog kraja pa se odgovorni u lokalnoj samoupravi našeg grada nadaju da će i ova stipendija stimulisati mlade i uspešne visokoškolce iz Prokuplja.

Kako su istakli ovo je lepa prilika da se dobri đaci prijave na konkurs kako bi im uz tu materijalnu potporu studiranje bilo lakše, i na taj način pomoći i prokupačkom kraju, jer bi nakon završetka studija, kako se nadaju, ti mladi školovani kadrovi svoje znanje stečeno na fakultetu mogli da primene na razvoj poljoprivrede svog rodnog kraja.

Ovih dana se ukazala nova prilika za sve studente prve godine iz Prokuplja, Toplice i cele Srbije, jer je Fondacija „Ana i Vlade Divac“ raspisala konkurs za dodelu stipendija studentima poljoprivrede ili veterine koji su školske 2021/22. godine upisali prvu godinu studija na nekom od Univerziteta na teritoriji Republike Srbije.

–Fondacija po drugi put raspisuje konkurs za dodelu ovih stipendija odabranim studentima poljoprivrednog ili veterinarskog fakulteta, a mi ćemo u Gradskoj upravi nastaviti saradnju sa fondacijom, rekao je Dejan Tonić zadužen za resor poljoprivrede u gradskom veću.

Konkurs je otvoren do 24.09.2021. godine, a pravo da se prijave imaju studenti poljoprivrednog ili veterinarskog fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija, a koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na prvu godinu fakulteta, a čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije. Kandidati treba da imaju državljanstvo i prebivalište na teritoriji Republike Srbije.

Tekst konkursa se nalazi na linku https://www.divac.com/Vesti/3049/KONKURS-ZA-DODELU-STIPENDIJA-NADA-OBRADOVIC.shtml

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap