Gradi se kongresni centar na Radan planini

Kako piše portal eKapija Srbijašume su raspisale tender za izradu projektne dokumentacije za izgradnju centra za posetioce na Šumskom gazdinstvu Toplica koje pripada opštini Kuršumlija.

Park prirode Radan nalazi se na jugu Srbije koji je 2017. godine proglašen zaštićenim prirodnim područjem I stepena od međunarodnog značaja. Na ovom području postoji dosta potencijala za razvoj turističkih sadržaja koji za sada nisu u potpunosti iskorišćeni. Prvi iskorak ka tome napraviće Javno preduzeće Srbijašume koja na ovom mestu planira da gradi kongresni centar.

Kako se navodi u pratećem projektnom zadatku, na pareli koja je predviđena za izgradnju budućeg kongresnog centra već se nalazi jedan objekat iz 1930-ih godina za koji ne postoji nikakva tehnička dokumentacija. Ovaj objekat je korišćen za smeštaj radnika i ručavanje, a u planu je njegova rekonstrukcija i dogradnja, kao i promena namene u poslovno-konferencijski objekat i kongresni centar Parka prirode Radan gde će se okupljati stručnjaci iz oblasti šumarstva i zaštite prirpde.

U dokumentaciji se dodaje da je potrebna izrada celokupne tehničke dokumentacije koja sadrži katastarsko-topografski plan, idejno rešenje, idejni projekat, urbanistički projekat i projekte za građevinsku dozvolu i izvođenje radova.

Takođe, u projektnom zadatku je naveden i minimum organizacionih potreba budućeg kongresnog centra. Predviđeno je da se u suterenu smesti kuhinja sa trpezarijom za minimum 20 ljudi dok će na prizemlju biti sala konferencijsko-kongresnog tipa sa izložbenim prostorom i kancelarijama. Na potkrovlju je rezervisan prostor za 3 do 4 sobe koje služiti za prenoćište.

Vrednost posla izrade dokumentacije iznosti 1,2 miliona dinara, a rok za konkurisanje je 14. septembar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap