„Upozorenje pre blokade – stop visokim cenama gorima“, protest najvljen za 3. septembar

U petak 3. septembra u 17. časova počinje protest „Upozorenje pre blokade – stop visokim cenama gorima“, koji organizuje udruženje Srpski ponos, saopšteno je iz te organizacije.

Miran protest upozorenja je reakcija na činjenicu da nadležno Ministarstvo rudarstva i energetike nije odgovorilo na dopis udruženja poslat 20. avgusta.

„Zahtevamo da se u roku od 30 dana od dana podnetog zahteva nadležnom ministarstvu, u ovom slučaju rudarstva i energetike, donese zakonska regulativa po kojoj će se umanjiti neosnovano visoka cena nafte u naftnih derivata“, navedeno je u dopisu ovog somborskog udruženja koji je ostao bez reakcije nadležnih.

„Svako naše delovanje i aktivnosti neće se završiti bilo kojim vidom nasilja i striktno ćemo voditi računa da se ni u kom slučaju ne ugrozi bilo ko. Politika u ovom protestu nema mesta i ne tiče se bilo kakve političke angažovanosti, političke partije ili političkog mešetara“, navodi se u saopštenju na koji su pozvani svi građani.

Dobro došli su svi, dodaje se, bez obzira na političku opredeljenost „jer u ovoj situaciji se svi zajedno borimo i zahtevamo smanjenje akciza radi nesmetanog daljnjeg življenja stanovnika Republike Srbije“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap