U prokupačkoj bolnici urađena 126 besplatna, preventivna specijalistička pregleda

Tokom preventivnih besplatnih specijalističkih pregleda koji su obavljeni u prokupačkoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ proteklog vikenda, pregledano je ukupno 126 pacijenata, saopštili su iz te zdravstvene ustanove.

Kako su naglasili, od tog broja prvog dana vikenda, u subotu urađena su 37 pregleda, i to 26 specijalistička pregleda kod nefrologa, 18 neurološka pregleda, 25 urološka i 34 ultrazvučna pregleda abdomena. Toga dana kod 23 pacijenta obavljene su i osnovne laboratorijske analize, vrednosti uree i kreatinina.

Drugog dana vikenda, u nedelju pregledan je mnogo veći broj pacijenata, ukupno 89. Od tog broja specijalistički pregled interniste i ultra zvuk srca uradilo je 37 pacijenata, specijalistički pregled neurologa 37, urologa 27 i 30 ultra zvučnih pregleda abdomena. Analiza krvi, vrednosti uree i kreatinina urađena je kod devet osoba.

Tokom vikenda besplatne analiza krvi i vrednosti uree i kreatinina rađene su i u laboratoriji prokupačkog Doma zdravlja, pa se manji broj Prokupčana odlučio i za tu soluciju.

Sa kontrolnim analizama krvi i specijalističkim lekarskim pregledima nastaviće se i narednih vikenda, o čemu će građani Prokuplja i Topličkog okruga biti blagovremeno obavešteni.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap