Raspisan novi konkurs za idejno rešenje Trga Topličkih junaka

Na osnovu Pravilnika o načinu i postupku za raspisivanje i sprovođenje urbanističko-arhitektonskog konkursa, Grad Prokuplje danas je raspisalo novi Poziv za učešće na Konkurs za dizajn „Urbanističko-arhitektonski konkurs za izradu idejnog rešenja uređenja Trga Topličkih junaka u Prokuplju“.

Ovaj novi konkurs je raspisan pošto je na prvi, koji je trajao do 13. jula, pristigao mali broj radova.

Rekonstrukcija Trga Topličkih junaka je jedan od prioritetnih projekata koji je planiran da se realizuje u narednom periodu.

Nagradi fond, za razliku od prvog konkursa, je takođe uvećan. Autoru najboljeg idejnog rešenja pripašće nagrada od 800.000 dinara, drugom 100.000, a trećenagrađenom 90.000 dinara.

–Trg Topličkih junaka je mesto na kojem se nalazi Spomenik topličkim junacima iz Prvog svetskog rata, ustanicima i žrtvama Topličkog ustanka iz 1917. godine. Naša ideja je da mu vratimo ono što mu je oduzeto pre deset godina, njegov autentični izgled. Pre nego što je trg pretvoren u parking prostor, ovaj deo centra grada bio je deo njegove istorije, kulture i tradicije, izjavio je gradonačelnik Grada Prokuplja Milan Aranđelović i dodao da autori idejnih rešenja trebaju poštovati sve njegove vrednosti.

Pravo na konkurs, koji traje do 13. septembra 2021. godine, imaju pravna i fizička lica.

Javni poziv, konkursnu dokumentaciju i druge uslove zainteresovani mogu videti na linku https://prokuplje.org.rs/konkursi-obavestenja-i-oglasi-2/.

Treba istaći i to da je Trg Topličkih junaka od prošle godine zatvoren i na njemu se ne odvija saobraćaj.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap