PU „Neven“ upisuje još 84 mališana

-Prokupačka Predškolska ustanova (PU) „Neven“ naredne 2021/22 školske godine primiće pored postojećeg broja, već upisanih u svim starosnim grupama, još 84 dece u sva četiri objekta „Bajka“,“Biseri“, „Bambi“ i „Radost“, rekla je direktorka te ustanove Vesna Jovanović.

Kako je naglasila deca koja su sada primljena u vrtić došla su na upražnjena mesta jer se starija grupa automatski prevodi u predškolsko obrazovanje i ona će biti raspoređena zavisno od uzrasta po starosnim grupama. Kako je objasnila, grupe predškolaca na osnovu zakonom propisanog broja, mogu imati od 12 dece kada je u pitanju mlađi uzrast, do 16 mališana u starijim grupama.

Kako je istakla Jovanović za upis nove dece u prokupačke vrtiće i ove godine vladalo je veliko interesovanje roditelja ali na žalost sva deca nisu mogla biti upisana, pa su neka ostala na listi čekanja.

–Ove godine smo primili 20 odsto više dece nego prošle godine i činimo maksimalne napore da što više dece nađe mesto u našim vrtićima, kazala je Jovanović i dodala da se razmišlja i o povećanju broja dece po grupama, da bi što više dece bilo primljeno u vrtić.

Kako bi se problem sa listom čekanja za prijem u prokupačke vrtiće konačno rešio i sva deca našla svoje mesto u vrtiću, lokalna samouprava je pokrenula inicijativu za izgradnju još jednog, petog vrtića u Prokuplju, koji bi mogao da primi još 100 prokupačkih mališana.

Inicijativa je usvojena i novo obdanište će se graditi uz finansijsku podršku Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije od oko 50.000.000 dinara i naravno uz svesrdnu pomoć i učešće Grada Prokuplja.

PU „Neven“ pohađa oko 1.000 prokupačke dece uzrasta od godinu do šest i po godina u sva četiri vrtića i u predškolskom obrazovanju.

Iyvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap