Ministarstvo podržalo projekat Društva za cerebralnu i dečiju paralizu

Nastojeći da obogate sadržaj svojih aktivnosti Društvu za cerebralnu i dečiju paralizu Prokuplja Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odobrilo je sredstva za realizaciju još jednog projekata. Reč je o organizovanju filmskih projekcija na otvorenom i zatvorenom prostoru i otvaranju sopstvene biblioteke.

Tehnički sekretar udruženja Marija Stojanović naglašava da su oni uvek do sada imali dobru saradnju sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i lokalnom samoupravom u realizaciji mnogobrojnih projekata.

–Jedan od ciljeva ovog projekata jeste da napravimo filmsku biblioteku u prostorijama udruženja. Zbog toga planiramo da kupimo veliki projektor i veliko bioskopsko platno dužine 2,5 metara gde će se prikazivati filmovi zabavnog i edukativnog sadržaja. Savremeni bioskop će biti lako razumljiv oblik neformalnog obrazovanja, izjavila je ona i dodala da će se na filmskom platnu prikazivati zabavne filmske, muzičke i pozorišne predstave.

Prema njenim rečima u sklopu ovog projekta planirano je kupovina knjiga, kako bi se organizovala ulična biblioteka, ne samo u gradskim nego i u seoskim sredinama.

U realizaciji projekta biće uključeni članovi udruženja, volonteri, edukatori i ljudi dobre volje.

–Kada bude kupljena sva neophodna oprema za prikazivanje filmova planiramo da dva puta nedeljno budu prikazane filmske predstave različitog sadržaja. Kada je u pitanju ulična biblioteka planiramo da ona bude dostupna članovima, njihovim roditeljima i svim građanima na 10 mesta na različitim lokacijama u centru Prokuplja, i na 20 mesta u seoskim sredinama, rekla je Marija Stojanović.

Ona posebno naglašava da je i ovaj projekat još jedan dokaz da su osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju sastavni deo naše društvene zajednice i da je želja svih subjekata da se oni aktivno uključe u sve tokove života i rada.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap