Godinu dana od protesta, moraćemo pametnije!

Od protesta u Nišu i čitavoj Srbiji prošlo je tačno godinu dana.

Iako smo tada izašli na ulice u velikom broju, vođeni nezadovoljstvom, ljutnjom, brigom za bolje sutra i nadom da će se nešto promeniti, ipak smo bili svesni da je jedini predsednikov dobar potez bio taj što je obesmislio opoziciju do te mere da nije postojao adekvatan kandidat kojeg bi narod sledio.

Protesti su bili bez efekta, ali nezadovoljstvo građana je i dalje ostalo isto.

Kao država poslednjih godinu dana brže, jače i bolje smo napredovali u takmičenju ko će iz ministarske fotelje popiti skuplje vino, nositi skuplju garderobu, ko će se više puta pojaviti na TV-u i po dobro poznatoj šemi pričati o opoziciji u nagtivnom kontekstu, kao i u mnogim drugim disciplinama koje po naredbi dolaze iz predsedničkog kabineta.

U proteklih godinu dana takođe smo dobili još po koje obećanje za neku novu fabriku, ali i molbu da pravimo decu kako bi imao ko da radi u tim fabrikama. Zaista je velika čast kad ima ko da brine o nama i o našoj deci, ali hvala predsedniče, nemojte više o fabrikama. Setite se koliko dece u ovom trenutku studira i zaista nije nikakav vetar u leđa obećavati bolju budućnost samo otvaranjem novih fabrika, u kojima će se ta ista deca boriti za tu vašu bolju budućnost uglavnom fizičkim radom koji nije nimalo lak. Ali da, kako bi neko znao težinu bilo kog posla bez dana radnog staža?

Dobili smo još hiljadu drugih obećanja, i da ne bude da predsednik nije baš ništa dao dobili smo i povećanje plate u januaru. Mada svi već vrlo dobro znamo kako to funkcioniše, uglavnom po principu uzmemo ti, pa ti damo malo, pa ti i to uzmemo, dobili smo i nova poskupljenja osnovnih namirnica za život. Dakle, matematika kaže da ne samo da nismo dobili ništa, nego iz svog džepa dajemo mnogo više nego ranije. Hvala predsedniče.

Pored rupa u zakonu, šire se rupe i na putevima, trgovi se rekonstruišu godinama, na javnim konkursima dominiraju dobro poznate i iste firme. Napredni funkcioneri se prema novinarima i građanima i dalje odnose bahato. Nekada je bila popularna poznata žirafa Jovanča, sada je zvezda zoološkog vrta postao majmun. Država i dalje ćuti. U medijskim kućama je i dalje ugašeno svetlo, ako nisi sa njima ne smeš da budeš protiv njih, u stvari moraš da budeš sa njima.

No, u narodu kruži jedna dobra stara izreka koja kaže da ničija nije do zore gorela, pa se polako i opozicija kristališe i nalazi svoj put do naroda. Koliko god nečija ‘politika’ bila agresivna istorija kaže da narod na kraju uvek prepozna ono što je ispravno.

Veliki je poraz pričati o tome kako smo ekonomski tigrovi, kako nam je idealno i svakim danom sve bolje i bolje, a dozvoliti da ti narod izađe na ulice

Srećna godišnjica !

Aleksandra Veličković
Narodna stranka Niš

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap