U okviru „Drainčevih susreta“ u Prokuplju nastupili pesnici – autori poznatih muzičkih hitova

U okviru „Drainčevih susreta“  pesnika u Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“ održano je muzičko-scensko veče pod nazivom „Nova srpska poezija – alternativna pesnička scena“ na kome su se ljubiteljima poezije predstavili poznati tekstopisci na čije su stihove komponovali poznati muzički pop i rok hitovi, novi i iz vremena nekadašnje „Jugoslovenske muzičke scene“.

Tako se svojim bogatim pesničkim stvaralaštvom prokupačkoj publici predstavio Dušan Arsenijević, autor stihova na koje su komponovane najpoznatije pesme niških rok i pop grupa  „Lutajuća Srca“ i „Kerber“.

Takođe je svoju poeziju predstavio i Miodrag Stošić, još jedan od poznatih autora na čije stihove su pisane melodije zabavne muzike, zanimljiv stvaralac koji se oprobao u više zabavno muzičkih žanrova, kao stendap komičar, satiričar, voditelj i novinar na radiju „202“. Poznat je i kao osnivač kabarea intrigantnog naziva „Grbave  tange“.

Nastupio je i pesnik Milan B. Popović autor stihova „hard rok“ i „hevi metal“ grupa, autor pesama „Delarno benda“ i mnogih drugih grupa sa aktuelne srpske muzičke scene.

Ovaj po svemu neobičan i novi pristup poeziji koju su upriličili organizatori „Drainčevih susreta“ naišao je na jako dobar prijem prokupačkih ljubitelja stihova i muzike koji su mogli da uživaju u stihovima utkanim u poznate muzičke hitove.

Da bi veče bilo kompletno potrudio se i Srđan Živković pesnik, muzičar i glumac iz Prokuplja koji je komponovao i otpevao melodije na stihove najpoznatijih srpskih pesnika Radeta Drainca, Brane Petrovića, Jaše Grobarova i drugih.

Prema rečima direktora prokupačke biblioteke, Dragana Ognjanovića, ovo je bio prvi put da se na ovaj način prezentuju stihovi sažeti u melodije. Kako je naglasio, pošto je taj pesničko-muzički program jako dobro primljen kod publike, najverovatnije će biti uvršten u program obeležavanja „Drainčevih susreta“ i narednih godina.

Ujedno tim muzičko scenskim programom završen je junski, prvi deo „Drainčevih susreta“ koji će biti nastavljeni u avgustu mesecu.

Tačnije 24. avgusta planirano je uručenje „Drainčeve nagrade“ ovogodišnjem laureatu, zatim tradicionalni pesnički karavan kroz Toplicu i mnoge druge aktivnosti.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap