Opština Blace nastavlja sa pružanjem usluge „Pomoć u kući odraslim, starim i invalidnim licima“

Opštinska uprava opštine Blace, je nakon sprovedenog postupka nabavke usluge socijalne zaštite „Pomoć u kući odraslim, starim i invalidnim licima“, sa najpovoljnijim ponuđačem, Udruženjem građana „Inkluzija danas“, sa sedištem u Prokuplju, potpisala Ugovor o nabavci navedene usluge socijalne zaštite, za period od pet meseci, počev od 15. 6. 2021. godine.

Kako se usluga Pomoć u kući, sprovodi za vremenski period shodno raspoloživim sredstvima u budžetu opštine, a imajući u vidu značaj iste za najstariju populaciju opštine Blace kojoj je ova vrsta pomoći neophodna, nosioci lokalne vlasti obezbedili su sredstva za nastavak pružanja usluge, tako da se ista u ovoj kalendarskoj godini, sprovodi bez prekida, što je jako bitno za korisnike usluge kojima je pomoć drugog lica neophodna u cilju zadovoljavanja svakodnevnih potreba, pogotovo danas, u vremenu kada se svi suočavamo sa izazovima koje donosi pandemija COVID-19.

Sredstva za finansiranje pružaoca usluge „Pomoć u kući odraslim, starim i invalidnim licima“, obezbeđena su u budžetu opštine Blace i od namenskog transfera za finansiranje usluga iz oblasti socijalne zaštite od Ministarstva za rad, zapošljavanje, borčka i socijalna pitanja.

Izvor: opština Blace

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap