Mladi Prokuplja upoznali svoje predstavnike u državi i regionu

Predstavnici Regionalne kancelarije za saradnju mladih Srbije i Krovne organizacije mladih u Srbiji, nakon sastanka u Gradskoj upravi Prokuplja, organizovali su druženje sa odbornicima, članovima Gradskog veća i omladinom Prokuplja.

U Galeriji „Boža Ilić“, predstavnici omladine Srbije i Prokuplja sastali su se radi međusobnog upoznavanja, a sve u cilju rešavanja problema i potreba mladih.

„Upoznavanje mladih sa projektima Regionalne kancelarije za saradnju Zapadnog Balkana cilj je našeg druženja nakon sastanka sa predstavnicima vlasti u Prokuplju. Kako ćemo uskoro pokrenuti realizaciju projekta koji povezuje srednje škole Zapadnog Balkana i u kojem će biti uključeno oko 5 000 mladih, tražili smo pomoć odbornika i gradskih većnika da svojim učešćem pomognu u predstavljanju naših ideja“, rekao je Marko Kostić, član Upravnog odbora ove organizacije.

Regionalna kancelarija Zapadnog Balkana je međunarodna organizacija koja je osnovana 2016. godine na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića i naš cilj je da kroz regionalne projekte podržimo pomirenje u regionu. Cilj nam je da ovaj karavan, tokom kojeg smo pored Prokuplja posetili i Novi Pazar, Bačku Palanku i druge opštine, pokažemo mladima ko ih predstavlja i da njihov glas može da se čuje, ali i da vidimo koji su to problemi koji ih muče i kako možemo da im pomognemo.

Sastanku sa prokupačkom omladinom prisustvovao je i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije i odbornik Skupštine Grada Prokuplja, dr Petar Vasović. On je izrazio zadovoljstvo što je ovakav sastanak organizovan u našem gradu i što su mladi imali priliku da razgovaraju sa svojim predstavnicima.

„Zadovoljstvo mi je što smo danas svi zajedno, predstavnici najviših omladinskih organizacija u Srbiji i regionu i predstavnici lokalne samouprave, sa ciljem da se mladi upoznaju sa onim ko ih predstavlja i da razgovaramo o problemima radi njihovog rešavanja, ali i da zajedno gradimo bolju budućnost i ostanak u našem gradu“, naglasio je Vesović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap