470 penzionera se prijavilo za boravak u banjama

Na konkurs Republičkog zavoda za penziono i invalidsko osiguranje (PIO) za ovogodišnji besplatan boravak u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima ukupno se prijavio 470 penzionera Prokuplja.

Pravo na desetodnevni boravak u Prolom, Lukovsku, Nišku, Vrnjačku, Ribarsku i drugim banjama širom Srbije stekli su korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija čija penzija ne prelazi iznos od 29.378,00 dinara.

–Tokom podnošenja prijava od strane penzionera, koje je trajalo od 17. do 31. maja, preduzeli smo sve neophodne epidemiološke mera. Interesovanje prokupačkih penzionera na desetodnevni besplatan boravak u banjama, i pored aktuelne situacije izazvane epidemijom korona virusom, nadmašilo je sva naša očekivanja, izjavio je predsednik Udruženja penzionera Grada Prokuplja Milovan Vučićević i dodao da je dvonedeljno prijavljivanje penzionera za banje, koje se podnosilo u prostorijama organizacije, proteklo u najboljem redu.

O tome koji prokupački penzioner ispunjava uslove za boravak u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima odlučiće posebna komisija PIO u Prokuplju.

Vučićević ističe da očekuje da preliminarna lista kandidata za odlazak u banje bude objavljena sredinom ovog meseca i ista će biti istaknuta u prostorijama udruženja.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap