Počinje Letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi

Danas počinje Letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi koju već 17 godina inicira i sprovodi Crveni krst Srbije i trajaće četiri meseca, sve do kraja septembra.

Kako su saopštili nadležni u prokupačkom Crvenom krstu, cilj je da se u letnjim mesecima, kada je smanjen broj dobrovoljnih davalaca krvi, obezbede dovoljne količine dragocene tečnosti i održi stabilnost zaliha krvi.

Naši volonteri će tokom kampanje sve svoje aktivnosti usmeriti na promociji dobrovoljnog davalaštva, sa ciljem  da se i tokom letnjih meseci obezbede neophodne  količine krvi koja je uvek potrebna. Prema planu koji je sačinjen u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Niš, u Prokuplju je do kraja septembra predviđeno osam akcija, po dve redovne u svakom mesecu“, navode iz prokupačkog Crvenog krsta.

Tokom ovog leta 43 grada i opštine na preko 350 lokacija nadmetaće se za prestižnu titulu „Šampion solidarnosti“ koju dodeljuje Institut za transfuziju krvi Srbije.

Kontinuirano prikupljanje dovoljnih količina krvi u letnjem periodu je izuzetno težak zadatak. Crveni krst Srbije poziva sve građane da u svom gradu ili opštini učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi i daju svoj doprinos ovoj humanoj misiji.

Akcije u Prokuplju biće sprovedene 14. i 28. juna, 12. i 26. jula, 9. i 23. avgusta i 13 i 27. septembra.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap