Još dve nagrade u Indiji za film iz Prokuplja

Film „Pokajnik u pokušaju“ ređa uspehe u čitavom svetu i tako širi priču o crkvi Svetog Prokopija koja se nalazi u Prokuplju. Posebnu pažnju ovaj film privukao je u Indiji, a potvrda tome su još dve nagrade za ovaj film za najbolje dokumentarno ostvarenje i najboljeg međunarodnog filmskog autora (Žikica Jovanović) na Indie Cine Film Festu.

– Ne treba spominjati zadovoljstvo kada dobijete obaveštenje da je vaš film nagrađen na nekom od festivala u svetu. Ne mogu da krijem zadovoljstvo jer se radi o filmu koji govori o jednoj velikoj svetinji koja se nalazi u mom gradu i u kojoj počivaju mošti Svetog Prokopija koji je zaštitnik svih mojih sugrađana. Drago mi je da će se zahvaljujući ovom filmu proširiti priča – ističe nagrađeni autor
Žikica Jovanović.

On se još jednom zahvalio svima koji su omogućili da ovaj film nastane, a to su direktor fotografije Vojkan Aranđelović, kompozitor Ivica Trailović, dron operater Saša Miljković, sekretar režije Branislav Rosić, narator Predrag Slavković i naravno scenarista i reditelj Žikica Jovanović. Još jednom je potvrdio i najavio snimanje prvog profesionalnog dugometražnog igranog filma „Siroče“, koje je jednoglasno podržao i Filmski centar Srbije. Ovo će biti jedinstvena prilika da neka ekipa, u ovom delu Srbije, svojim snagama uradi jedan ovakav poduhvat i potvrdi da je jedno malo mesto na jugu Srbije postalo pravi filmski grad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap