Skupština Književnog društva „Rade Drainac“

U prokupačkom Domu kulture, održana je godišnja Skupština Književnog društva „Rade Drainac“.

Kao dugogodišnji predsednik Književnog društva „Rade Drainac“ Ljubiša Krasić je ovom prilikom istakao da je saradnja Književnog društva i Narodne biblioteke u Prokuplju, trajna i odlična i da je kao takva, uvek davala dobre rezultate. Ipak, kako je naglasio, vreme je da se aktiviraju i mladi članovi ovog društva.

Na dnevnom redu ovog sastanka bio je izveštaj o radu u prethodnom periodu, izbor Umetničkog saveta, ali i sve drugo što se ticalo Književnog društva i njegovih članova.

Anonimnim glasanjem 14 prisutnih članova, izabralo je četiri člana Umetničkog saveta, a peti član je odabran po službenoj dužnosti, ispred Doma kulture „Radivoj Uvalić Bata“.

Za članove Umetničkog saveta izabrane su Srbijanka Stanković, Milica Obradović, Saša Milovanović, Ljubiša Krasić i Ivana Đurković.

Članovi Umetničkog saveta izabrali su novog predsednika Književnog društva „Rade Drainac“ Dragana Ognjanovića, dok je za glavnog i odgovornog urednika časopisa „TOK“ izabran Saša Milovanović.

Pored starih urednika Srbijanke Stanković, Dragana Ognjanovića i Ljubiše Krasića, u redakciji časopisa je sada i Daniel Jovanović.

Skupštini društva prisustvovala je i direktor Doma kulture Tijana Petrović. Ona je naglasila da je zadovoljna novim izborom i da će kao i do sada podržati rad Književnog društva.

Novoizabrani predsednik Književnog društva „Rade Drainac“ Dragan Ognjanović je naglasio da je zadovoljan time da je sve proteklo u najboljem redu, kao i da mu je drago što su mladi u Umetničkom savetu društva.

–Kao čoveku, koji je već 25 godina uključen u rad Književnog društva „Rade Drainac“, opet naglašavam da mi je posebno drago i da je veoma značajno da su od danas mladi u Umetničkom savetu društva. Mladi, koji se bave književnošću i koji vole književno stvaralaštvo, Srbijanka Stanković, Milica Obradović i Ivana Đurković doneće i dati novu energiju, nakon jako izražene smene generacija u ovom društvu. Mnogi istaknuti članovi, kao što su Dragan Borisavljević, Dane Stojiljković, Slobodan Cane Mirković, Slobodan Stojanović, nisu više sa nama, a nova generacija i njihov dolazak znači da karika Književnog društva, neće biti prekinuta i to je naš najveći uspeh. Mladi će dati novi polet društvu, koje je svoju prvu inicijativnu Skupštinu, imalo davne ’65. godine, podvukao je predsednik Književnog društva „Rade Drainac“ Dragan Ognjanović.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap