Prijave za dodelu bespovratnih sredstava po prvom Javnom pozivu za konkurentnu poljoprivredu u Srbiji

U sklopu „Projekta konkurentne poljoprivrede u Srbiji“, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, početkom maja raspisalo je prvi Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava malim poljoprivrednim gazdinstvima i preduzećima. Dodela sredstava plasira se po šemi 50-40-10 odsto, odnosno korisnici će moći da dobiju 50 odsto bespovratnih sredstava od vrednosti investicije, 40 odsto će se finansirati iz bankarskih kredita, a svega 10 odsto iz sopstvenih izvora.

Jedna od novina dodele sredstava po ovom Javnom pozivu je ta što poljoprivrednici sav novac dobijaju unapred, odnosno pre početka same investicije.

Među prioritetnim korisnicima za dodelu sredstava su mladi poljoprivrednici, žene i oni koji rade u manje razvijenim lokalnim samoupravama u sektoru voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva.

Jedan zahtev može biti podržan sa najmanje 10.000, a najviše 25.000 evra, kada je reč o poljoprivrednicima. Kada je reč o preduzećima oni mogu da računaju na najmanje 12.500 do 200.000 evra.

Očekuje se da naredna dva javna poziva za dodelu bespovratnih sredstava budu objavljeni tokom jula i oktobra ove godine.

„Projekat konkurentne poljoprivrede u Srbiji“, zajednički je projekat Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Svetske banke i trajaće tri godine.

Prijave za podnošenje zahteva za dodelu bespovratnih sredstava po prvom Javnom pozivu za konkurentnu poljoprivredu u Srbiji podnose se do 4. juna Upravi za agrarna plaćanja.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap