KOC „Toplica“ i Narodni muzej u Prokuplju priredili izložbu fotografija

U sklopu obeležavanja manifestacije „Muzeji za 10“, Kulturno obrazovni centar „Toplica“ u saradnji sa Narodnim muzejom u Prokuplju, priredio je izložbu fotografija sa likovne radionice „Farbanje uskršnjih jaja“ i podela Kovid objektima Doma zdravlja i Opšte bolnice.

Fotografije su danas izložene u prostorijama Muzeja, i na njima se mogu videti osnovci dok oslikavaju jaja, podela zahvalnica školama, kao i darivanje lepo obojenih i šarenih jaja Kovid objektima dve zdravstvene ustanove u našem gradu.

–Kulturno obrazovni centar „Toplica“ uvek učestvuje u svim kulturnim dešavanjima u gradu. Malo smo zbog korone napravili pauzu, kao i sve ostale ustanove kulture, ali situacija je sada malo bolja, tako da polako počinjemo sa nekim aktivnostima. Ova izložba je još jedan način da se zahvalimo zdravstvenim radnicima na svemu što su poslednjih godinu dana uradili za građane, i što još uvek rade, kazao je direktor KOC-a „Toplica“ Bojan Milenković i dodao da će u narednom periodu ova ustanova obradovati najmlađe ali i one malo starije građane raznim, zanimljivim sadržajima, počev od radionica, preko promocija, skupova na otvorenom.

Direktorka Narodnog muzeja Toplice Ljiljana Krasić, takođe se zahvalila zdravstvenim radnicima na velikom zalaganju i borbi u prethodnom periodu. Ona je i ovom prilikom istakla dobru saradnju koju ova ustanova ima sa Kulturno obrazovnim centrom „Toplica“.

–Reč je o višegodišnjoj saradnji. Inače, fotografije su baš lepe. Pohvalila bih i najmlađe, koji su, vidi se na ovim slikama, sa puno ljubavi ukrašavali i bojili jaja, i na kraju ih i poklonili njihovim junacima u belim mantilima, kazala je Krasić.

Manifestacija „Muzeji za 10“ traje do 18. maja, a ovogodišnja tema manifestacije je „Budućnost muzeja: Nove ideje, nove prakse“.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap