Aktivirano još šest protivgradnih stanica na područiju grada Prokuplja

Nastojeći da zaštiti poljoprivredne kulture od elementarnih nepogoda na svojoj teritoriji, lokalna samouprava čini velike napore da aktivira protivgradne stanice. Na teritoriji Prokuplja trenutno je osposobljeno i spremno za delovanje protiv grada 10 stanica.

Nakon aktiviranja stanica u Donjoj Stražavi, Petrovcu, Berilju i Balčaku, učinili smo velike napore da se i u drugim seoskim sredinama osposobe sistemi odbrane od grada. Ti napori su urodili plodom tako da je još šest protivgradnih stanica stavljeno u funkciju odbrane od elementarnih nepogoda. Reč je o stanicama u Donjoj Rečici, Ćukovcu, Merovcu-Mršelju, Smrdanu-Donjoj Toponici, Gornjem Kordincu i Bublici,“ izjavio je Dejan Tonić, zadužen za poljoprivredu u gradskom veću Prokuplja.

Prema njegovim rečima lokalna samouprava čini dodatne napore da se i u drugim seoskim sredinama osposobe protivgradne stanice kako bi se što veća teritorija, odnosno obradive površine, voćnjaci i vinogradi zaštitile od vremenskih nepogoda.

Jedan od ciljeva lokalne samouprave je i aktiviranje sistema odbrane od grada u Mikulovcu, Velikoj Plani i Beloljinu.

Zainteresovana lica iz Beloljina, Velike Plane i Mikulovca, koja žele da rade na lansirnim protivgradnim stanicama, mogu svakog radnog dana da dođu u Gradsku upravu i prijave se za ovaj odgovoran posao“, rekao je Tonić i naglasio da su sve aktivirane stanice snabdevene protivgradnim raketama i da su strelci imali obuku od strane stručnih lica Radarskog centra iz Kruševca.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap