Odbornici SO Žitorađa usvojili Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i Politiku ruralnog razvoja

Danas je održana 9. sednica Skupštine opštine Žitorađ, koja je počela u 10.00. časova.

Na dnevnom redu su se našle  4. tačke, Sednicom je predsedavao predsednik Skupštine opštine Žitorađa  Nebojša Stevanović, koji je uz konstataciju, da postoji kvorum za rad i odlučivanje predstavio odbornicima dnevni red  sednice, koji je u celosti usvojen.

Odbornici Skupštine opštine Žitorađa usvojili su danas Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike opštine Žitorađa i politiku ruralnog razvoja za 2021. godinu.

Značaj donošenja Programa je postavljanje strateških ciljeva razvoja poljoprivrede opštine Žitorađa,  kao što su rast poljoprivredne proizvodnje i dohotka prizvođača, rast konkurentnosti, uz dostizanje standarda kvaliteta i zdravstvene bezbednosti proizvoda, kao i održivo upravljanje resursima i zaštita životne sredine od negativnog uticaja intenzivne poljoprivredne prozvodnje.

Takođe, cilj donošenja Programa podrške jeste i unapređenje kvaliteta života i rada u ruralnim područjima opštine i efikasno upravljanje javnom politikom u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja. Poljoprivreda jeste osnovna ekonomska aktivnost u ruralnim područjima, ali da bi stanovnici ovih područja imali potrebne uslove za život i rad, dosta se pažnje mora posvetiti unapređenju ruralne infrastrukture, odnosno poboljšanju kvaliteta života na selu,stoji u obrazloženje predlagača Slađana Rakića.

Na ovoj sednici odbornici su usvojili Predlog odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu neposrednom pogodbom kao i  Predlog odluke o pristupanju otuđenja nepokretnosti javnim nadmetanjem iz javne svojine opštine Žitorađa.

Odbornici Skupštine opštine Žitorađa su na današnjoj sednici Skupštine opštine sve odluke usvojili jednoglasno.

Sednica je održana u velikoj sali opštine Žitorađa uz poštovanje svih bezbedonosnih mera koje je propisao krizni štab Republike Srbije.

Autor: DICE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap