Sutra počinje prijava za 60 evra, isplata kreće od Đurđevdana

Pravo na novčanu pomoć države u iznosu od 60 evra, odnosno dva puta po 30 evra, imaju svi punoletni državljani koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije, a imaju važeću ličnu kartu na dan 23. april.

Prijava će biti moguća elektronski, a biće u funkciji od sutra do 15. maja putem sajta Uprave za trezor, gde će građani morati da unesu četiri podatka.

Sve što će biti potrebno da građani urade nakon ulaska na sajt jeste da kliknu na polje „podnošenje prijave” i tamo unesu svoje podatke – JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun.

– Ukoliko već imate otvoren račun u nekoj banci, u padajućem meniju treba da kliknete na banku preko koje želite da vam bude isplaćen novac i time se automatski prijavljujete za ovu pomoć. Na taj način će vam biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

– Treba da označite polje kojim potvrđujete saglasnost za obradu ličnih podataka. Nakon što se prijavite, možete i da proverite status svoje prijave izborom drugog polja.

Pored ovog  načina postoji i drugi način prijave

Prijava putem kontakt–centra počinje 5. maja, a i kod ovog načina prijave građani će morati da ostave pomenute lične podatke i podatke o banci. Broj telefona biće objavljen uoči 5. maja.

Penzioneri, građani koji su na izdržavanju zatvorske kazne, korisnici socijalne pomoći i građani sa Kosova i Metohije, dobiće ovu pomoć direktno bez prijave.

6. MAJA KREĆE ISPLATA

Svim penzionerima u Srbiji će 6. maja biti isplaćen prvi deo iznosa, odnosno 30 evra

Penzioneri će dobiti dodatnu pomoć od 50 evra i u septembru

Svim punoletnim građanima koji se budu prijavili isplata prvog dela pomoći počeće 12. maja, a planirano je da novac svima legne na račun do 20. maja

Građani koji su na služenju zatvorskih kazni i korisnici socijalne pomoći dobiće 30 evra 7. maja

Treće nedelje maja biće isplaćena pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji u iznosu od 100 evra, uključujući decu, dok će nezaposleni koji žive u južnoj srpskoj pokrajini dobiti 200 evra

Drugi deo isplate biće u novembru

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap