Nesvakidašnji čas engleskog jezika u Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko“

U Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko“ u saradnji sa „Kućom Ane Frank“ u Amsterdamu, preko Zum platforme, održan je nesvakidašnji čas engleskog jezika, istorije i književnosti učenicima osmog razreda, kroz obilazak Kuće Ane Frank virtuelno. Profesor engleskog jezika, dr Svetlana Maksimović, nakon savladane obuke Ministarstva prosvete Republike Srbije na temu „ Holokaust u nastavi “, došla je na ideju, da sa učenicima održi predavanje i da ih kroz muzej provede profesionalni vodič. Času su prisustvovali i profesor engleskog jezika Ivana Stojanović i njeni učenici osmog razreda.

Prema rečima Maksimovićeve, povod za ovaj čas, predavanje i virtuelnu turu bili su i Dan sećanja na žrtve Drugog svetskog rata i Holokausta 22. april, koji je Ministarstvo prosvete uvrstilo u školski kalendar, kao i Svetski dan knjige, 23. april, čime se kroz istoriju, književnost i engleski jezik deci približio i život Ane Frank u njenoj kući u Amsterdamu, u doba Drugog svetskog rata i Holokausta.

Pre nego se prešlo na onlajn nastavu, učenici su imali priliku da pogledaju dokumentarni film u izdanju „Kuće Ane Frank“ na engleskom jeziku o njenom životu, a zatim se učenje o ovoj temi i o temi Holokausta nastavilo u učionici, virtuelnom turom i predavanjem iz Amsterdama, koje je održao stručni vodič u odseku Edukacija u ovom muzeju Aeron Peterer. Takođe je u toku onlajn nastave, učenicima sedmog i osmog razreda održana digitalna lekcija o Muzeju Kuće Ane Frank, što se pokazalo kao izuzetan način predstavljanja, obrade i uvežbavanja „Dnevnika Ane Frank“ i teme „Drugi svetski rat i Holokaust“.

Ovim se zaokružila tema Holokausta i Dnevnika Ane Frank, koju učenici osnovne škole obrađuju u sedmom razredu.

-Nadamo se da ćemo jednog dana i uživo moći da posetimo ovaj za Evropu, ali i svet, jedan od najbitnijih muzeja, koji u sebi nosi autentične tragove Drugog svetskog rata i zločina, koji su se tada i na tom mestu, ali i na našim prostorima desili, kao i istinu opisanu u „Dnevniku Ane Frank“, autentičnoj i najviše prevođenoj knjizi – dnevniku na svetu – istakla je dr Svetlana Maksimović.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap