Toplički okrug u vrhu najboljih u igri „Uzmi račun i pobedi“, Blace pobednik u kategoriji malih lokalnih samouprava

Devet gradova i lokalnih samouprava u Srbiji čiji su građani u prethodnom ciklusu bili najaktivniji u skupljanju fiskalnih računa i slipova nagrađeno je priznanjima i novčanim nagradama.

Toplički okrug je bio u samom vrhu, a opština Blace je pobedila u kategoriji malih lokalnih samouprava a nagrađeni su još i Dimitrovgrad i Srbobran. U kategoriji srednjih lokalnih samouprava najbolji su bili beogradska Opština Savski venac i opštine Kula i Vrbas, dok su među velikima najaktivniji bili Vranje, Bačka Palanka i Pančevo.

Oni će podeliti nagradni fond od 180.000 evra i dobijeni novac uložiti u projekte od javnog značaja, a šta će to biti odlučivaće njihovi građani onlajn glasanjem.

U prošlogodišnjem ciklusu nagradne igre, kada je poslato više od 11,7 miliona koverata odnosno 117 miliona fiskalnih računa i slipova po osnovu PDV-a, u budžet Republike Srbije uplaćeno je 100 miliona evra.

Na osnovu Odluke Vlade Republike Srbije svi punoletni građani naše zemlje od 15. aprila mogu da šalju fiskalne račune i potvrde o plaćanju karticom kako bi učestvovali u prvom krugu nove nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2021“.

Prvi krug nagradne igre biće održan od 15. maja do 25. juna 2021, pa građani već mogu da počnu sa slanjem računa i slipova. Drugi krug je najavljen za septembar ove godine. Nagradni fond je povećan sa 250 na 350 miliona dinara i uključuje 16 stanova u Beogradu i 60 automobila Fijat 500 L.

Pravila nagradne igre ostaju nepromenjena, potrebno je poslati najmanje 10 fiskalnih računa ili 10 slipova u jednoj koverti, minimalne vrednosti od po 100 dinara. Slanje koverata je besplatno putem Pošte Srbije. U igri mogu da učestvuju računi i slipovi izdati od 1. aprila 2021. Izvlačenja će od 15. maja biti emitovana uživo na Prvom kanalu RTS-a subotom od 18 časova.

Ova igra je uticala na podizanje svesti građana o značaju suzbijanja sive ekonomije i važnosti uzimanja fiskalnih računa pri svakoj kupovini, jer na taj način se obezbeđuje novac za ulaganje u bolnice, škole, vrtiće i borbu protiv korona virusa.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap