U dane vikenda preglede u zdravstvenim ustanovama zatražilo 238 osoba

U toku proteklog vikenda, u Kovid prijemno-trijažnim ambulantama Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju, pregledano je 52 pacijenta sa simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom ili pozitivnih na Kovid -19.

Sa današnjim danom u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“, hospitalizovano je 44 pacijenata sa teritorije Topličkog okruga, dok je kod 39 pacijenata potvrđeno prisustvo virusa Kovid -19.

–Hospitalizovani pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje-teškom kliničkom slikom. Na kiseoničkoj potpori trenutno je 28 pacijenata i svi su pod 24-časovnim nadzorom lekara i medicinskog osoblja, istakli su u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara, jedan pacijent iz Prokuplja zaražen ovim virusom preminuo je tokom vikenda u Kovid odeljenju, dok su dva pacijenta transportovana na dalje lečenje u Kovid bolnicu Kruševac i UKC Niš.

U Kovid ambulanti prokupačkog Doma zdravlja u toku vikenda pregledano je 186 pacijenata pod sumnjom ili pozitivnih na Kovid -19, od kojih je sedam poslato u kućnu izolaciju, a devet upućeno u bolnicu na dalje ispitivanje i lečenje.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap