Održan je sastanak načelnika Topličkog okruga sa predstavnicima grada Prokuplja i JP „Srbijašume“

Održan je sastanak načelnika Topličkog okruga sa predstavnicima grada Prokuplja i Javnog preduzeća „Srbijašume“ bilo je reči o tome kako zajedničkim snagama doprineti povećanju pošumljenosti i obnavljanju šumskih ekosistema, unaprediti saradnju i povećati svest građana o značaju očuvanja šumskog bogatstva na teritoriji Topličkog okruga.

Sastanak je organizovao načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković, a prisustvovali su mu generalni direktor JP „Srbijašume” Igor Braunović, njegov zamenik Bratislav Dikić kao i gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović i predsednik Skupštine grada Prokuplja Dejan Lazić.

Šumsko gazdinstvo „Toplica” koje je u sastavu JP „Srbijašume” se na teritoriji Prokuplja, Blaca, Kuršumlije i Merošine prostire na površini od oko 68.514 hektara. Tokom ovogodišnjih nepogoda u januaru mesecu radnici tog preduzeća pomagali su lokalnim samoupravama u raščišćavanju neprohodnih puteva.

„Ovaj sastanak smo iskoristili i da se zahvalimo predstavnicima „Srbijašuma“ na pomoći koju su nam zaposleni tog preduzeća pružili prilikom raščišćavanja seoskih puteva od polomljenih stabala i grana palih pod teretom leda i obilnih snežnih padavina posebno na području Prokuplja i Kuršumlije“, rekao je domaćin sastanka, načelnik Zlatan Miljković.

On je istakao da je tokom tih nepogoda oštećena i velika površina pod šumom u Toplici, pa se sa predstavnicima „Srbijašuma“ razgovaralo i o tome kako nadoknaditi uništeno šumsko bogatstvo.

Izvor: grad Prokuplje

One thought on “Održan je sastanak načelnika Topličkog okruga sa predstavnicima grada Prokuplja i JP „Srbijašume“

  • 7 aprila, 2021 at 1:38 pm
    Permalink

    Trebali ste da satanak održite u Borovac da vidite kako Šiptari seču šumu

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap