Vučić potvrdio u avgustu počinje gradnja auto-puta Niš – Merdare

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas prilikom obilaska radova na deonici auto-puta „Miloš Veliki“ od Preljine do Požege, na najdužem tunelu „Laz“, sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem,  da će izgradnja auto-puta Niš–Merdare početi u avgustu i da je u toku tenderska procedura, uz napomenu da smo dobili povoljnu cenu i grant od 40,6 miliona evra na ukupnu cenu od 255 miliona evra za put između Niša i Beloljina.

JP “Koridori Srbije” saopštili su polovinom marta da je objavljen javni poziv za dostavljanje ponuda za radove na izgradnji auto-puta E-80 Niš – Merdare za prvu deonicu, u dužini od 5,5 kilometara, čiji je rok 25. maj ove godine.

Prva faza autoputa E80 Niš – Merdare, od Niša do Beloljina, u dužini od 37,4 kilometara biće finansirana iz sredstava zajma i investicionog granta koja su Republici Srbiji stavili na raspolaganje Evropska banke za obnovu i razvoj i Evropska investiciona banke.

Zajam EBRD-a iznosi 85 miliona evra, zajam EIB-a je 100 miliona evra, a grant (bespovratna sredstva) koji daje EIB-a (WBIF) 40,6 miliona evra.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap