U Žitorađi održana 7 sednica Skupštine opštine

Odbornici Skupštine opštine Žitorađa danas  su održali sedmo, redovno zasedanje Skupštine opštine u  velikoj sali zgrade opštine Žitorađa, sa početkom u 10,00 časova.

Sednicom je predsedavao predsednik Skupštine opštine Žitorađa Nebojša Stevanović, odbornici su razmatrali 18 tačke dnevnog red,  zasedanju su prisustvovala  19 od 23 odbornika, koliko broji lokalna skupština.

Jedne od najvažnijih tačaka se odnosila na pretres odluke o eksternoj reviziji završnog računa budžeta opštine Žitorađa,  nakon pretresa,  usvojena je  odluka, apsolutnom većinom odbornika. Kao I pretres odluka o usvajanju godišnjeg programa zaštite, uređenje I korišćenja polj. zemljišta za teritoriju opštine Žitorađa za 2021. godinu,  ova odluka je usvojena jednoglasno.

Usvojen je i predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o opštinskom pravobranilaštvu opštine Žitorađa.

Na 7. redovnoj sednici Skupštine opštine Žitorađa odbornici su podržali i usvajanje programa  obavljanje komunalne delatnosti  za 2021 godinu JKP-Žitorađa.

Na ovom zasedanju usvojen je predlog rešenja o razrešenju v.d direktora JKP Žitorađa  Jovane Škiljević, i o razrešenju ostalog zastupnika JKP Žitorađa  Slobodana Jankovića. Za novog v.d direktora je imenovana Dragana Stojanović.

Usvojen je i godišnji izveštaj o radu opštinske uprave opštine Žitorađa za 2020. godinu, koju je obrazložio načelnik opštinske uprave Marko Stošić.

Predsednik je pohvalio na požrtvovanost radnika Doma zdravlja,  odbornici su  aplauzom dali podršku radnicima Doma zdravlja.

Autor: Lj.M.DICE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap