Prokupački planinari obeležili Dan žena na najlepši način

Planinarsko skijaški klub PSK „Toplica“ Prokuplje organizovao je akciju u kojoj je učestvovalo 17 planinara iz Prokuplja kojom su na najbolji način obeležili Međunarodni praznik Dan žena 8. mart.

„Tokom ove akcije po veoma lepom i sunčanom danu prešli smo ukupno osam kilometara do Vidovačkog krša i nazad, usponom po makadamskim putevima i planinskim stazama“, kazao je Darko Žarić predsednik kluba.

Prema njegovim rečima ovo je bila više rekreativna akcija u kojoj su planinari uživali kako u šetnji tako i u veličanstvenom pogledu na celu Toplicu.

Kako je istakao sa Vidovačkog kamena se mogu videti planine Jastrebac, Željin, Kopaonik, Treska, kao i vrhovi Oštro koplje, Šatorica, Veliki krš i cela toplička kotlina.

Kako je naglasio Žarić, prokupački planinari koriste svaku priliku da učešćem u planinarskim akcijama u Toplici i širom Srbije obeleže svaki značajniji datum, kako za toplički kraj tako i za Srbiju, a neretko učestvuju i u obeležavanju međunarodnih praznika. Tako su u februaru ove godine učestvovali u planinarskoj akciji Rastovnica – Bučinski grad kada su u oba pravca po hladnom zimskom vremenu prešli oko 13 kilometara.

Deset planinara PSK „Toplica“ je takođe u februaru učestvovalo u republičkoj akciji na Suvoj planini, jednoj od najomiljenijih uspona planinara tokom cele godine, a posebno u zimskim mesecima.

„Sa vrha Stare Planine pruža se veličanstven pogled na celu jugoistočnu Srbiju, na Staru planinu – Midžor, Jastrebac, Kopaonik, Rtanj, Svrljiške planine, a ponekad se može videti i Šar-planina“, kazao je Žarić.

Koliko je velike ljubav za planinarenjem pokazalo se takođe na ovogodišnjoj republičkoj akciji „Uspon na vrh Trem“ u kojoj je učestvovalo 950 planinara iz cele Srbije i svih zemalja bivše Jugoslavije.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap