Bogata i uspešna rukometna karijera Jovane Jovanović

Jovana Jovanović sa svojih 24 godina ima prebogatu sportsku karijeru. Najviše uspeha postigna je u rukometu gde je kapiten i predvodnik ženskog rukometnog kluba Topličanin, a zapažene rezultate ostvarila je i u fudbalu kao igrač i kao fudbalski sudija. Pored aktivnog bavljenja sportom Jovana je uspela da završi Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, ono što je oduvek želela kako bi sport bio sastavni deo njenog života.

Rukomet je počela da trenira u drugom razredu kod trenera Ivana Petrovića a sa 13 godina već se priključuje prvom timu Topličanina. Da se radi o izuzetnom sportskom talentu pokazala je čim je ukoračila u sportsku salu. Jedan trening joj je bio dovoljan da pokaže da ima fantastične predispozicije za bavljenje rukometom. Za tili čas je pohvatala mnoge rukometne poteze, a već na prvim zvaničnim utakmicama, bila je jedna od najistaknutijih. Dosadašnja rukometna karijera ispunjena joj je samo priznanjima. Na prvenstvima i turnirima još od školskih dana birana je za najboljeg igrača, a sa ponosom ističe nagradu za najbolju juniorku Prokuplja u 2014. godini i prestižno priznanje za sportistu grada koje joj je pripalo 2018. godine. Kratko je igrala rukomet u Žitorađi i Dubočici a sada je predvodnik Ženskog rukometnog kluba Topličanin.

-Sve nagrade mi mnogo znače i daju mi podstrek da radim i da dalje napredujem. Izuzetno sam zadovoljna dosadašnjim ličnim i klupskim uspesima. Planovi su mi da i dalje igram za Topličanin a uskoro počinjem da radim sa mlađim kategorijama u klubu kao trener gde ću se truditi na mlađim generacijama prenesem svoje rukometno znanje. Uporedo nastavljamo prvenstvo u Super B ligi gde se borimo za gornji deo tabele i nadam se da će mo uhvatiti priključak, istakla je Jovana Jovanović

Da je svestrani sportista Jovana je pokazala i u fudbalu gde je sa uspehom nastupala u drugoj ligi za ŽFK Krstaricu, oprobala se kao sudija u Topličkoj okružnoj ligi a od 2015. godine je trener u Omladinskoj zabavnoj školi fudbala koja se održava svake godine i koju finansira kraljevina Danska. I slobodno vreme Jovana je vezala za sport. Najveće ljubavi su joj skijanje i ribolov kao i putovanja kojima se uvek raduje.

Izvor: grad Prokuplje

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap