Zaposleni i volonteri Crvenog krsta Prokuplje, sa predstavnicima grada Prokuplja dostavljaju pomoć žiteljima planinskog područja

Predstavnici Grada Prokuplja, zaposleni i volonteri Crvenog krsta Prokuplje su juče obišli udaljena planinska sela, gde su meštanima ovog ugroženog područja uručili pomoć, kako bi im olakšali uslove za život u zimskom periodu.

Pomoć se sastoji od paketa sa osnovnim životnim namirnicama, a u nekim selima koja su ostala bez struje usled snežnih oluja, dostavljeni su agregati i gorivo.

Zamenik gradonačelnika Prokuplja, Dejan Tonić, sa predstavnicima Crvenog krsta i Centra za socijalni rad, u selu Mrljak posetili su staračka domaćinstva i meštanima dostavili pakete sa osnovnim životnim namirnicama. Kako su ekipe za zimsko održavanje puteva stalno na terenu, put do ovog planinskog sela je raščišćen i prohodan.

Većnici Grada Prokuplja, Vladica Mladenović i Oliver Radošević, u ranim jutarnjim satima stigli su do možda najudaljenijeg prokupačkog sela Vlasova, gde su ugroženim meštanima dostavili pakete sa hranom. Put su nastavili do Duboke Doline i Miljkovice, kako bi pomoć stigla i do ovih sela. Sekretar Crvenog krsta Dragan Subotić je sa svojom ekipom obišao Kruševicu i pakete sa hranom uručio najugroženijim žiteljima.

Pomoćnik gradonačelnika Prokuplja Filip Jovanović i gradski većnik Nikola Koprivica, obišli su sela prokupačke opštine, Vidovaču, Pasjaču, Bučince, Balčak i Dobrotić, gde su meštanima ovih ugroženih područja uručili agregate, gorivo, prehrambene i higijenske pakete.

Jovanović je istakao da radnici „Hameuma“ probijaju deonicu puta prema Jabučevu, kako bi i tamo pomogli ugroženim porodicama.

Zahvaljujem se svima koji su danas po ovom vremenu i pored svojih aktivnosti otišli da obiđu ugrožene ljude i pruže im pomoć, koja je svima njima preko potrebna. Podeljeno je oko 70 paketa sa osnovnim životnim namirnicama, kao i sa sredstvima za higijenu, a kako je zimski period težak, obezbedili smo po džak brašna i pijaću vodu za naše sugrađane koji nisu u mogućnosti da to sami nabave“, kazala je većnica za socijalna pitanja, Katarina Veljović.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap