Dom učenika spremno dočekao drugo polugodište

U  Domu za smeštaj učenika srednjih škola u Prokuplju zaposleni su zimski raspust iskoristili za završetak započetih poslova u prvom polugodištu. U ovim periodu okrečene su sve sobe i druge prostorije na trećem i četvrtom spratu, obavljena dezinfekcija svih prostorija u ustanovi i organizovana edukacija vaspitača.

Sredstva za krečenje prostorija na trećem i četvrtom spratu obezbedilo je Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja-sektor za studenski i učenički standard. Ovaj posao na prvom i drugom spratu uradili smo tokom letnjeg raspusta prošle godine. Završetkom ovog posla uslovi za boravak srednjoškolaca sada su bolji“, izjavila je direktorka Doma učenika srednjih škola Jelena Vuković i dodala da je njihov prvi i najvažniji prioritet u školskoj 2020/2021. godini zdravstvena bezbednost korisnika i zaposlenih u ustanovi.

Prema njenim rečima tokom prvog polugodišta samo jedan korisnik je bio pozitivan na korona virus.

Ona je podvukla da je i u narednom periodu primaran zadatak praćenje epidemiološke situacije i zdravstvena bezbednost učenika i zaposlenih u ustanovi.

Zimski raspust iskorišćen je za obezbeđenje dovoljnih količina energenata, kao i edukaciju samih vaspitača putem onlajn nastave.

I ove, kao i prethodnih godina resornom ministarstvu smo poslali nekoliko projekata kako bi  naši korisnici imali još bolje uslove za rad i boravak u Domu“, izjavila je Jelena Vuković i naglasila da očekuje da će saradnja sa lokalnom samoupravom biti dobra, kao što je bila u prethodnom periodu.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap