Vojska Srbije, putari i JKP „Hameum“ raščišćavaju puteve ka planinskim selima u prokupačkom kraju

Nevreme praćeno snežnim padavinama i ledenom kišom napravilo je veliku štetu prokupačkim selima koja su zbog neprohodnih puteva već dva dana odsečena od sveta.

Težak sneg, niska temperatura i ledena kiša koja je tokom prethodnog vikenda padala na teritoriji Prokuplja doprinela je lomljenju šumskih stabala, mnoga od njih su pala na put i potpuno ga blokirala za saobraćaj, oštetila elektro vodove, polomila stubove nosače, pokidala provodnike, pa su planinska sela Bejašnica, Tovrljane, Kruševica, Trnov Laz, kao i sela prema Belom Kamenu i Pasjači ostala bez struje.

Zahvaljujući velikom naporu ekipe EPS-a, neki kvarovi su otklonjeni i obezbeđeno je ponovno uredno snabdevanje električnom energijom meštana mnogih sela.

Danas se u raščišćavanje ovih seoskih putnih pravaca uključila i Vojska Srbije koja će svojom mehanizacijom učestvovati na uklanjanju zaleđenih stabala i grana koji su pala i blokirala saobraćaj ne samo na lokalnim već i na delu glavnog puta na području  Prokuplja.

“Situacija je veoma teška, a uslovi za rad na planini i niskoj temperaturi po dubokom snegu i ledu gotovo su nemogući”, kazao je Gradski većnik zadužen za infrastrukturu Miladin Radoičić, koji je danas zajedno sa zamenikom gradonačelnika Dejanom Tonićem obišao teren u Vidovači i Belom kamenu.

On je istakao da će se raditi na raščišćavanju puteva sve do normalizacije saobraćaja u tom kraju, kao i sve dok i poslednji stanovnik tih planinskih sela ponovo ne dobije  struju.

Izvor: grad Prokuplje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Copy link
Powered by Social Snap